Boala parodontala afecteaza in prezent tot mai multi pacienti.

Identificarea cit mai timpuriu a diverselor forme de afectiuni parodontale (parodontite marginale superficiale, abcese parodontale, parodontoze) si tratarea precoce a acestora va duce pe termen lung la conservarea dintilor, asigurindu-le un tesut de sustinere sanatos.

Primul simptom al bolii parodontale este determinat de singerarea gingivala, care apare initial la periajul dentar, iar apoi poate aparea si spontan. Gingiile pot fi mai rosii si tumefiate. In acest moment este nevoie de un prim pas in tratarea bolii parodontale care incepe sa se instaleze si anume de un periaj si un detartraj profesional.

Detartrajul se face cu ultrasunete, este o procedura complet nedureroasa si trebuie repetat de o data la 6 luni. Periajul se face cu paste speciale.

In cazul in care boala parodontala s-a instalat si apare mobilitatea dentara, se pot face intr-o prima faza tratamente de imobilizare cu fibra de sticla sau prin punti dentare, iar ulterior , daca este nevoie,  tratamente complexe, chirurgicale care pot imbunatati starea osului si implicit a gingiei, pot reduce astfel mobilitatea dintilor parodontotici: operatii cu lambou, chiuretaje subgingivale.