Trainer-ul este un aparat mobil din silicon, construit astfel încat sa relaxeze musculature orala, ajutand astfel la alinierea dintilor si corectarea pozitiei maxilarelor. Sunt create in asa fel incat sa actioneze cu forte delicate asupra dintilor strambi si inghesuiti. Purtarea lor zilnica duce la dezvoltarea corecta a arcadelor si la indreptarea dintilor frontali, actionand in acelasi timp impotriva obiceiurile vicioase care pot afecta dezvoltarea facial a copilului tau.

In absenta tratamentului, obiceiurile vicioase ca respiratia orala, deglutitia infantila si interpunerea limbii între arcade vor fi defavorabile corectarii dezvoltarii faciale si a oricarui tratament ortodontic viitor.

Trainer-ul este specific tratamentului ortodontic în timpul dentitiei temporare, mixte, în timpul eruptiei dintilor permaneti si a cresterii copilului. Deja de la varsta de 3 ani putem efectua corectia ocluziei si indepartatrea obiceiurilor vicioase la copii cu ajutorul acestor trainere.

Tratamentul cu ajutorul trainerelor se efectueaza in doua etape: in primele 6 luni se foloseste un trainer moale si flexibil, urmand ca in urmatoarele 6-12 luni se foloseste un trainer mai rigid. Datorita lui se obtine rezultatul final in corectia arcadelor dentare.

Instructiuni de folosire

Purtati trainer-ul o ora înainte de culcare plus toata noaptea.

Purtati trainer-ul în timp ce va faceti temele, cititi, va uitati la tv, folositi calculatorul sau chiar în timp ce va jucati. Cand il scoateti din gura, clatiti-l cu apa, apoi puneti-l la loc în cutia lui. Dintii din fata devin durerosi în primele faze. Aceasta este normal dar daca tensiunea devine excesiva, descresteti timpul de purtare, apoi purtati-l în mod normal cand tensiunea a trecut.

Nu mestecati trainer-ul.

Sfaturi pentru parinti

Copilul trebuie sa persevereze în purtarea trainer-ului în timpul somnului chiar daca acesta cade datorita obiceiului vicios de interpunere a limbii între arcade sau a respiratiei orale. Acestea sunt de fapt obiceiurile care trebuie corectate, si odata ce trainer-ul sta în gura toata noaptea reusita e asigurata.

  • Gura copilului trebuie sa fie închisa majoritatea timpului în care poarta trainer-ul.
  • Amintiti-i copilului, cand nu poarta trainer-ul, sa-si tina varful limbii într-o pozitie aproximativa celei din timpul purtarii aparatului.
  • Se poarta o perioada de minim sase pana la doisprezece luni.
  • Daca nu este posibil purtarea pe întreaga noapte, mariti durata de purtare în timpul zilei.
  • Nu va asteptati sa vedeti schimbari în cateva saptamani, oricum ar trebui sa vedeti o înbunatatire functionala într-o scurta perioada (uitati-va la îmbunatatirea respiratiei nazale; pozitia buzelor si a obrajilor; profilul).

Efectul trainer-ului

Trainer-ul este construit astfel încat sa relaxeze musculatura orala, ajutand astfel la alinierea dintilor si corectarea pozitiei maxilarului.

În absenta tratamentului, obiceiurile vicioase ca respiratia orala, deglutitia infantila si interpunerea limbii între arcade vor fi defavorabile corectarii dezvoltarii faciale si a oricarui tratament ortodontic viitor.

Trainer-ul este specific tratamentului ortodontic în timpul dantitiei temporare, mixte, în timpul eruptiei dintilor permaneti si a cresterii copilului.