Odontoterapia (terapia odontala) reprezinta tratamentul cariei dentare.

Medicul stomatolog va aprecia gradul de afectare al dintilor prin carie si va va recomanda cel mai eficient tratament pentru leziunea dvs. dentara.

Cel mai des cariile se dezvolta pe suprafetele de masticatie ale dintilor, in santurile si fosetele dintilor, dar uneori apar in zone mai putin vizibile ale dintilor si anume la punctele de contact dintre dinti. In acest caz numai medicul stomatolog va aprecia existenta sau nu a cariei dentare.

In mod normal este necesar sa va prezentati la un control stomatologic la un interval de 6 luni. Numai in acest fel se pot descoperi leziuni carioase in stadiu incipient. Depistarea cariilor dentare in faza incipienta garanteaza eficienta tratamentului efectuat. Cu cit leziunea carioasa este descoperita mai devreme, cu atat sunt sanse mai mari de a pastra dintele vital (cu nerv).

In cazul in care nu v-ati prezentat la medic periodic, veniti imediat ce ati observat o modificare de culoare pe suprafata dintelui sau la primul semn de sensibilitate dentara (la rece, cald, dulce, presiune,etc.)

Cabinetul nostru va pune la dispozitie o gama foarte larga de materiale moderne folosite pentru tratamentul cariei prin metode minim-invazive, urmarind a realiza un tratament rezistent pe termen lung, cit si fizionomic, aspectul estetic fiind foarte important pentru pacientii nostri.

Materialele folosite in clinica noastra fiind unele dintre cele mai nou aparute in domeniul stomatologic ne permit sa va oferim o garantie pentru toate obturatiile coronare (plombele) pe o perioada de 2 ani.